Professionals de formació de dues centrals eslovaques visiten ANAV per conèixer la seva metodologia de formació

L’Hospitalet de l’Infant, 15 d’abril de 2013. Tres representants de l’àrea de Formació de les centrals nuclears Bohunice i Mochovce (Eslovàquia) realitzaran els dies 15, 16 i 17 d’abril un benchmarking a ANAV per conèixer com s’està implantant a Ascó i Vandellòs II l’eina SAT (Systematic Approach to Training).

La metodologia de formació SAT, o disseny sistemàtic de la formació, d’INPO (Institute of Nuclear Power Operations) es basa en detectar les necessitats formatives de cada treballador, observant la consecució de les tasques que es duen a terme i aquelles possibles deficiències que es puguin solucionar amb formació. ANAV va començar a implantar aquesta metodologia el 2009, arran d’una visita d’INPO a les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II, l’objectiu de la qual era comparar pràctiques d’ANAV en matèria de formació amb els estàndards americans.

Durant els tres dies que duri l’intercanvi d’experiències, Martina Tonkovičová, Dušan Danáč i Alena Kvočková podran conèixer com ha estat el procés d’implantació del SAT en les diferents fases, com s’han dissenyat els programes de formació segons cada lloc de treball, el desenvolupament del material de formació, l’avaluació de l’efectivitat de la capacitació del personal i la medició del valor afegit que aporta aquesta eina per assolir els objectius definits.