ANAV i EDF realitzen un benchmarking sobre Protecció Radiològica a les centrals Ascó i Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 28 de maig. La protecció radiològica en una instal·lació nuclear serà el tema central del benchmarking que aquesta setmana es durà a terme a les centrals Ascó i Vandellòs II. Tres representants de la companyia francesa Electricité de France (EDF), un membre del CEPN (Nuclear Evaluacion Protection Centre) i diversos professionals de l’àrea de Protecció Radiològica d’ANAV realitzaran els dies 28, 29 i 30 de maig un intercanvi d’experiències i coneixement en la matèria.

Al llarg dels tres dies que durarà el benchmarking, està previst tractar temes com l’organització de Protecció Radiològica, tant a nivell de les plantes com a nivell corporatiu; la formació en PR, la gestió de la contaminació i el control de les fonts radioactives, entre d’altres. Per dur a terme un òptim intercanvi d’informació, tant els professionals francesos, Caroline Schieber (CEPN), Davy Potokar (EDF), Serge Blond (EDF) i Jean-Luc Touron (EDF), com els seus homòlegs a ANAV, han preparat presentacions sobre cada aspecte a tractar. A més, les sessions informatives es complementaran amb visites als emplaçaments d’Ascó i Vandellòs II.

Aquest benchmarking de PR s’està realitzant a proposta d’EDF, empresa líder en el sector elèctric a França. Les conclusions i resultats que s’hi derivin serviran, tant a EDF com a ANAV, per avaluar els processos, pràctiques i indicadors relacionats amb la protecció radiològica i així identificar possibles àrees de millora.