Més de 150 persones assisteixen a la jornada de portes obertes del Centre d’Informació

Ascó, 7 d’abril de 2014. Més de 150 persones van assistir el passat dissabte, 5 d’abril, a la jornada de portes obertes organitzada pel Centre d’Informació d’ANAV a la central nuclear Ascó. A més de recórrer els espais expositius del centre, els treballadors d’Ascó i Vandellòs II i els membres de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, acompanyats per familiars i amics, que es van desplaçar fins al Centre van ser presents a la inauguració de l’exposició fotogràfica “Amb la càmera a la maleta”, de Jordi Estrampes.

Durant la presentació de l’exposició, Montse Godall, cap de Comunicació i Relacions Externes d’ANAV, i Jordi Estrampes van donar a conèixer als assistents la temàtica i motivació de les 19 fotografies que inclou la mostra. Estrampes va explicar que aquesta selecció de fotografies defineix la seva trajectòria com autor tant des del punt de vista de la tècnica com de la temàtica. D’una banda, l’exposició inclou 9 imatges de viatges, a color, tant digitals com en pel·lícula química escanejada i 10 imatges en blanc i negre, realitzades la majoria en pel·lícula química que posteriorment han estat escanejades i tractades digitalment. Aquestes últimes formen part del que Jordi Estrampes denomina “fotos buscades”, llocs, propers o llunyans, que l’autor ha sentit la necessitat d’anar a retratar.

Per la seva banda, Montse Godall, va ressaltar que amb aquesta mostra fotogràfica el Centre d’Informació inicia una línia d’activitats oberta als professionals que treballen a les centrals nuclears Ascó i Vandellós II.

El grup compost pels membres de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i els seus familiars i amics, després de visitar el centre, es va dirigir a la torre de refrigeració de la planta i, finalment, va completar l’estada a la Ribera d’Ebre amb un passeig d’uns 4 quilòmetres des de Móra d’Ebre fins a Benissanet, on van poder observar la diversitat de la flora de la comarca. Aquesta jornada es va emmarcar en una de les activitats organitzades pel grup de muntanyisme de l’associació denominada “Caminades culturals”.

L’exposició “Amb la càmera a la maleta” romandrà oberta al públic pels matins i el proper dimecres, 9 d’abril, des de les 17 a les 19 hores. Per visitar l’exposició es pot contactar en el telèfon 977 415 230 o a través de visitascnasco@anacnv.com