Les unitats de Contra Incendis d’ANAV visiten la central nuclear Nogent-Sur-Seine a França

Les unitats de Contra Incendis de CN Ascó i CN Vandellòs II van visitar del 7 al 9 de juny la central francesa Nogent-Sur-Seine amb l’objectiu de comparar les seves respectives practiques en matèria de prevenció, extinció d’incendis i realització de simulacres. Després de la visita, Contra Incendis està desenvolupant nous projectes per incorporar algunes millores a les centrals d’ANAV.

L’equip d’ANAV va començar les seves activitats amb una visita a la seu central d’ Électricité de France (EDF), a la que pertany la central nuclear Nogent-Sur-Seine. L’equip va recórrer les instal·lacions de la companyia francesa, prestant especial atenció a la gestió centralitzada dels serveis contra incendis de les centrals d’EDF i el local d’emergències de l’empresa.

Al dia següent, el grup es va desplaçar fins a la central francesa Nogent-Sur-Seine, situada a uns 100 quilòmetres de París. Durant la visita per la planta van observar les pràctiques que duen a terme els serveis contra incendis amb l’objectiu d’identificar possibles millores que puguin incorporar-se a les plantes d’ANAV. És el cas del Pla d’Evacuacions Individualitzat per edificis per aquells successos no relacionats amb el Pla d’Emergència Interior (PEI) de l’emplaçament.La visita va concloure el dia 9 amb la realització d’un simulacre contra incendis. Els representants d’ANAV van analitzar l’aplicació d’un esquemàtic procediment d’actuació conjunta entre sala de control i els equips de primera intervenció.