Operadors de la central nuclear sueca de Forsmark visiten CN Vandellòs II

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 20 de novembre de 2013.- CN Vandellòs II va rebre el dimarts passat, 19 de novembre, la visita d’un grup procedent de la central nuclear sueca de Forsmark. Aquest grup estava compost per l’equip d’un torn complet d’Operació d’un dels tres grups que conformen la central escandinava.

Formark és una central del tipus BWR localitzada a la costa est de la província d’Uppland, a 150 km de la capital, Estocolm. És una de les tres centrals nuclears sueques actualment en funcionament i produeix aproximadament una sisena part de l’energia elèctrica del país.

Durant la visita es va realitzar un recorregut per tot l’emplaçament, sent acompanyats per personal d’Operació d’ANAV. El grup va mostrar especial atenció als aspectes relacionats amb la recàrrega de combustible, actualment en curs, i a les instal·lacions de la central construïdes més recentment, com el sistema EJ.

A la tarda es va visitar el simulador de factors humans i de sala de control. El simulador de factors humans els va semblar especialment interessant. D’altra banda, van destacar que a Forsmark utilitzen com a simulador per realitzar pràctiques les instal·lacions de la central Barseback, clausurada el 2005, encara que van ressaltar que al simulador d’ANAV es podien realitzar més simulacions i pràctiques.