Informació CN Ascó II

La central nuclear Ascó II, seguint els procediments establerts, va notificar ahir al Consell de Seguretat Nuclear que el temps de resposta d’un dels sensors de temperatura resistius del sistema de refrigerant del reactor es troba lleugerament per sobre del que estableixen les especificacions tècniques de funcionament (ETF) de la central.

Després de fer les proves periòdiques de comprovació dels temps de resposta dels mecanismes de parada automàtica del reactor i de les salvaguardes tecnològiques, s’ha detectat que el temps d’actuació d’un dels detectors és de 5,2 segons (lleugerament superior als 5 segons estipulats per les ETF).

ANAV ha notificat aquesta incidència al CSN i ha declarat inoperable el canal on es troba aquest detector. Manteniment realitzarà l’acció corresponent per complir el que estableixen les ETF.

Aquesta incidència no ha tingut conseqüències per a les persones ni per al medi ambient. La planta està operant amb normalitat i en el procés de preparació per a la propera parada de recàrrega prevista per al 23 d’abril.