Informació CN Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 28 d’octubre de 2016. La central nuclear Vandellòs II, seguint els procediments establerts, va notificar ahir al Consell de Seguretat Nuclear que el temps de resposta de dos dels detectors de temperatura per termo-resistència del sistema de refrigerant del reactor es troba lleugerament per sobre de l’establert a les especificacions tècniques de funcionament (ETFs) de la central.

Després de realitzar-se les proves periòdiques de comprovació dels temps de resposta dels mecanismes de parada automàtica del reactor i de les salvaguardes tecnològiques, s’ha detectat que el temps de reacció de dos dels detectors és de 5,3 i 5,4 segons (lleugerament superior als 5 segons estipulats per les ETFs).

ANAV ha notificat aquesta incidència al CSN i ha declarat inoperable el canal en el qual es troben els detectors. A continuació realitzarà una intervenció en els mateixos per garantir el seu funcionament d’acord a les ETFs.

Aquesta incidència no ha tingut conseqüències per a les persones ni per al Medi ambient. La planta es troba operant amb normalitat a potència.