Contra Incendis de Vandellós II representa a ANAV a la cursa vertical per a bombers professionals

L’Hospitalet de l’Infant, 27 de novembre de 2012. La quarta prova del Circuit Nacional de Carrera Vertical – Airbox per a bombers professionals va tenir lloc el passat dissabte a l’Hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat. 4 membres de la brigada de Contra Incendis de CN Vandellós II van representar a ANAV en aquesta competició.

La prova consisteix en un ascens contrarellotge fins a la 28a planta de l’hotel portant, obligatòriament, l’equip d’intervenció, que pesa uns 25 quilos. En total, els més de 70 bombers participants van recórrer 100 metres en un tram inicial horitzontal i, tot seguit, van pujar 61 trams d’escales (530 esgraons) dividits en dues seccions, ja que en arribar a la 15a planta es recorria tot l’edifici horitzontalment fins l’escala d’emergències oposada per després afrontar el darrer tram d’escales fins al 28è pis.

Els participants van sortir amb un interval d’un minut i en arribar al capdamunt de l’edifici es van sotmetre a un control mèdic per tal d’assegurar que el sobreesforç realitzat no els hi havia suposat cap risc.

La prova del Circuit Nacional de Carrera Vertical – Airbox va néixer com un entrenament del cos de bombers per preparar-se físicament per a les tasques de salvament i per a les olimpíades de policies i bombers que se celebren cada dos anys.