La unitat de Contra Incendis de Vandellòs II realitza l’exercici anual amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya

L’Hospitalet de l’Infant, 12 de novembre de 2012. La central nuclear Vandellòs II va dur a terme el passat 8 de novembre l’exercici anual conjunt amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Es tractava d’una acció molt ambiciosa ja que, per primera vegada, se simulava un escenari en el que participaven més de 25 persones i es produïen, a la vegada, dos incendis simultanis en edificis diferents, un a l’edifici Auxiliar i l’altre, al Dièsel B.

L’exercici va començar a les 15:00 hores a l’edifici Auxiliar amb el trencament d’una canonada d’hidrogen que, a la vegada, va derivar en una sèrie d’incidents que van fer necessària la intervenció, a més de la brigada de bombers de Vandellós II, de la dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i de la segona brigada de la central.

En paral·lel, es va simular un incendi a l’edifici Dièsel B, produït després d’arrencar el motor dièsel, i arran del qual les brigades de bombers van haver de modificar el pla d’actuació previst inicialment per poder actuar en ambdós escenaris de forma simultània. A més d’aquests dos escenaris, es va simular la contaminació en pell, i posterior descontaminació, d’un dels membres de la brigada.

A les 16:20 hores es van donar per finalitzats ambdós exercicis de contra incendis, en els que van participar més de 25 persones i es van dur a terme segons estava previst.