CN Vandellòs II realitza el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 22 de maig de 2014. La central nuclear Vandellós II ha realitzat avui, entre les 09.30 i les 13.10 hores, el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació.

L’exercici s’ha basat en la simulació d’un succés de pèrdua total d’energia elèctrica alterna interior i exterior, conegut com Station Black Out (SBO), que ha portat a la central a activar el PEI en els diferents nivells fins a arribar a la categoria IV, Emergència General. Així mateix, amb aquest simulacre s’han activat els protocols recollits a les Guies de Gestió d’Accidents Severs (GGAS). En paral·lel, s’ha simulat que algunes persones resultaven ferides i contaminades superficialment, sent ateses posteriorment al servei mèdic de la planta.

Amb l’objectiu de poder comprovar el bon funcionament del pla d’actuació davant una emergència, durant l’exercici s’han activat totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear (SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre de Suport Tècnic (CAT), on se situa la Direcció de l’Emergència.

El Consell de Seguretat Nuclear, a més d’auditors independents d’ANAV, ha seguit el desenvolupament del simulacre, basat en escenaris hipotètics. L’exercici ha permès comprovar la coordinació de tot el personal que té assignades funcions al PEI, així com el correcte funcionament de les vies de comunicació amb els diferents organismes que formen part de l’organització d’emergència en cas de ser necessària la seva intervenció.