CN Ascó exercita el Pla d’Emergència Interior en el seu simulacre anual

Ascó, 22 de març de 2018. La central nuclear Ascó ha realitzat avui, entre les 9.29 i les 14.10 hores, el preceptiu simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació.

L’exercici s’ha basat en la simulació d’una pèrdua de potència exterior amb afectació a les dues unitats, a la qual s’ha sumat un incendi a la sala de control de CN Ascó II, que hauria portat a utilitzar el panell de parada remota i atendre i evacuar diversos ferits mitjançant la intervenció dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. L’escenari plantejat ha inclòs una evolució negativa de la situació operativa d’aquesta unitat fins haver de declarar la categoria d’Emergència a  l’Emplaçament.

Amb l’objectiu de poder comprovar el bon funcionament del pla d’actuació davant d’una emergència, durant la realització del simulacre s’han activat a totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear ( SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre Alternatiu de Gestió d’Emergències (CAGE) de CN Vandellòs II, on s’ha ubicat el suport exterior de l’organització de resposta a l’emergència d’ANAV.

El Consell de Seguretat Nuclear, al costat de auditors interns independents d’ANAV i avaluadors de Bombers de la Generalitat de Catalunya, han seguit el desenvolupament d’aquest exercici, sempre basat en escenaris hipotètics.

La realització d’aquests simulacres anuals permet que tota l’organització de resposta a l’emergència es mantingui operativa i degudament formada i preparada, alhora que s’identifiquen àrees i oportunitats de millora per avançar cap a una major efectivitat.