CN Ascó acull unes pràctiques conjuntes amb la UME

CN Ascó va acollir entre els dies 13 i 16 de març unes jornades de pràctiques i entrenament entre el personal de la Unitat Militar d’Emergències (UME) , personal de CN Ascó i corporatiu de ANAV. La realització d’aquests exercicis s’enquadra dins de l’acord sectorial signat entre la UME i les centrals nuclears espanyoles a través de UNESA.

Durant la setmana es van realitzar pràctiques a la torre de tir natura (simulant que es tractava de l’edifici de contenció) en les quals es van entrenar estratègies de mitigació de dany extens , tals com el ruixat de la contenció. En aquesta ocasió, es van connectar les bombes portàtils de mitjana i baixa pressió de CN Ascó als vehicles d’aportació d’aigua de la UME (Vintac 1 i Vintac 2). El dia 15 la UME va participar en l’Exercici d’Abast Integrat, aportant part de les seves capacitats en les següents actuacions:

-Suport en extinció d’incendis.

-Realització de mesuraments radiològics en l’emplaçament.

-Realització del ruixat de la contenció amb el suport de monitoratge d’un dron.

-Revisió mèdica del personal intervinent en l’Estació de Classificació i Descontaminació portàtil d’UME que s’ha desplegat l’esplanada del CAGE.

-Suport de comunicacions.

Addicionalment, també es van realitzar proves d’interconnexió entre els equips de comunicacions de CN Ascó i la UME, així com d’intercanvi d’informació entre les unitats mòbils de vigilància radiològica de CN Ascó i la UME.

Aquestes jornades han contribuït a incrementar la robustesa de la resposta davant emergències de ANAV