Els caps de Manteniment Elèctric de les centrals nuclears espanyoles realitzen unes jornades tècniques a CN Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 24 de setembre de 2014. Els caps de MantenimentEelèctric de les centrals nuclears Garoña, Cofrentes, Almaraz, Trillo, Ascó i Vandellòs II van portar a terme, del 17 al 19 de setembre, unes jornades tècniques a l’emplaçament de CN Vandellòs II. Entre les activitats programades, el grup va visitar la planta i el taller elèctric i es van tractar diversos temes relacionats amb el manteniment elèctric de la instal•lació.

Les jornades tècniques se celebren anualment i són organitzades de manera rotatòria per una de les centrals nuclears espanyoles amb l’objectiu de compartir les pràctiques de treball en matèria de manteniment elèctric. A més, en aquesta ocasió els professionals de Vandellòs II van compartir amb els seus homòlegs el programa de gestió de vida de cables; el projecte de requalificació dels motors de mitja tensió; temes relacionats amb el mini parc i subestació de 400kV; l’obsolescència de l’enllumenat d’incandescència i els problemes originats per instal•lar-lo a l’edifici de Contenció, entre d’altres. També es van tractar temes genèrics com el subministrament i dedicació de materials, la implantació del procés de Work Managment o les inspeccions Peer Review.

A més, durant aquestes jornades, el grup va tenir l’oportunitat de participar en la reunió diària de la unitat organitzativa de Manteniment Elèctric, en la qual van realitzar aportacions de millora.

En el tancament de les jornades, els professionals de manteniment elèctric van compartir impressions i comentaris amb el cap de Manteniment, Ángel Corral. Aquest va agrair la participació de tots i va valorar molt positivament els temes tractats i la informació compartida.

La properes jornades tècniques està previst que es realitzin a la central nuclear Ascó durant el segon semestre de 2015.