CN Ascó 2 inicia el seu 28è cicle d’operació

La unitat 2 de la central nuclear Ascó es va connectar novament a la xarxa elèctrica a les 15.05 hores d’ahir dimarts, 31 de maig, després de finalitzar les activitats corresponents a la seva 27a Recàrrega de Combustible, donant pas a un nou cicle d’operació, el vint-i-vuitè. Tot i la favorable evolució general de la pandèmia per Covid-19, els treballs d’aquesta parada, en què han participat més de 1.000 professionals addicionals de diferents perfils i especialitats, s’han desenvolupat sota mesures de prevenció similars a les implementades a les darreres recàrregues de centrals operades per ANAV.

Entre els projectes rellevants que s’han dut a terme, a més de la renovació de 64 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor, destaquen diverses activitats realitzades al circuit primari com la inspecció visual de plaques i soldadures inferiors de tubs guia de l’intern superior, activitat relacionada amb la preparació de la central per a l’operació a llarg termini, així com la inspecció de tubs per corrents induïts als tres generadors de vapor i la injecció d’àcid poliacrílic a la part del circuit secundari.

Altres treballs rellevants han estat la substitució del canviador de calor d’aïllament del tren A de salvaguardes, la substitució de la fase S del transformador principal i la dels transformadors auxiliars de grup.

Així mateix, ANAV ha aprofitat aquesta parada per incorporar 28 modificacions de disseny físiques i 13 modificacions de software relacionades amb diferents sistemes de la central amb l’objectiu de mantenir la planta en les millors condicions de seguretat i fiabilitat per afrontar el nou cicle de operació i intensificar la preparació de la planta per operar a llarg termini.

La propera parada per recàrrega a ANAV tindrà lloc al mes d’octubre, quan la central nuclear Vandellòs II abordarà la seva 25a Recàrrega de Combustible.