ANAV presenta als mitjans de comunicació les fites més significatives de l’any

ANAV ha celebrat avui, dia 3 de desembre, la seva trobada anual amb els mitjans de comunicació de la província de Tarragona, emmarcada en la seva política de transparència informativa i de relacions amb l’entorn. La trobada ha transcorregut en aquesta ocasió en les instal·lacions de CN Vandellòs II i durant la mateixa els directors d’ambdues centrals han realitzat un repàs davant els representants dels mitjans informatius de les principals fites en l’operació de les plantes durant el present any.

En la seva presentació, Manel Campoy ha aprofitat el context de l’actual recarrega a CN Ascó II per incidir en la importància d’aquests períodes per escometre amb seguretat i fiabilitat els cicles d’operació.

Rafael Martín, director de CN Vandellòs II, ha exposat el balanç d’operació de la planta i ha posat l’accent principalment en les avaluacions independents a les quals, com en el cas del recent WANO Peer Review, se sotmeten les plantes d’ANAV amb l’objectiu de seguir millorant i apropant-se als més alts estàndards de la indústria nuclear mundial. Tots dos directors han desgranat, així mateix, els treballs realitzats en les dues centrals en el marc del projecte Reforç de la Seguretat.

Per la seva banda, el director general d’ANAV, José Antonio Gago, ha fet un balanç general, repassant les principals dades de l’any, i traslladant als professionals de la comunicació la posició d’ANAV sobre diversos temes d’actualitat com la titularitat única per a les centrals espanyoles, el debat per l’ampliació de la vida útil de les centrals nuclears i el nou impost autonòmic sobre l’ús de combustible nuclear.

La jornada s’ha completat amb una visita per la planta guiada pel director de Vandellòs II, Rafael Martín.