ANAV participa a la 22a reunió ordinària dels Comitès d’Informació de CN Ascó i CN Vandellòs II

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va convocar els dies 30 de novembre i 14 de desembre la 22a reunió ordinària dels Comitès d’Informació de les centrals nuclears Ascó i Vandellós II, respectivament. En aquesta ocasió, i atenent la situació excepcional motivada per la pandèmia per Covid-19, les trobades van tenir lloc per via telemàtica.

Ambdues reunions van comptar amb la participació dels directors de les dues centrals, que van exposar les fites més significatives de l’any 2021 i els reptes i previsions per al proper any 2022. En el cas de CN Ascó, Jordi Sabartés, va posar especial èmfasi en la recent renovació de les autoritzacions d’explotació per a les dues unitats de CN Ascó i en la realització de la Missió SALTO de l’OIEA, en què 11 experts internacionals van analitzar en profunditat la preparació de la central per a la propera entrada a la denominada operació a llarg termini.

Per la seva banda, Antonio Martinavarro, director de CN Vandellòs II va abordar els principals treballs realitzats a la 24a Recàrrega de Combustible de la central i d’altres aspectes rellevants en el dia a dia de la planta.

La reunió va comptar també amb la participació del Consell de Seguretat Nuclear, Protecció Civil i Enresa.

Els Comitès d’Informació són un organisme, la reunió del qual convoca anualment el Ministeri per a la transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en què participen els alcaldes dels municipis de les àrees d’influència de les centrals, representants del CSN, de Protecció Civil, d’Enresa, del sector sanitari, educatiu i empresarial, així com de la Subdirecció d’Energia Nuclear del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; del Departament d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya i de la Subdelegació del Govern a Tarragona.