ANAV participa a la 21a reunió ordinària de Comitè d’Informació de CN Vandellòs II

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va convocar aquest dimecres, 25 de novembre, la 21a reunió ordinària de Comitè d’Informació de la central nuclear Vandellòs II. En aquesta ocasió, i atenent a la situació excepcional motivada per la pandèmia per Covid-19, la trobada va tenir lloc per via telemàtica.

En ella, el director de CN Vandellòs II, Rafael Martín, va exposar les fites més significatives de l’operació de la planta durant l’últim any, a més de facilitar les dades de recursos humans i inversió de les plantes. Martín va informar als assistents de la recent obtenció de la renovació de l’Autorització d’Explotació per 10 anys més, de l’esdevingut en la 23a Recàrrega de combustible, amb especial menció a la substitució dels re-escalfadors separadors d’humitat, i d’alguns esdeveniments rellevants, com l’impacte de la borrasca Glòria en la instal·lació a principis d’aquest 2020 o la gestió de la prevenció del contagi per Covid-19 des de la declaració de la pandèmia al mes de març. Rafael Martín va aprofitar la seva intervenció per acomiadar-se dels participants com a director de CN Vandellòs II davant la seva propera incorporació a la Direcció General d’Energia Nuclear d’Endesa.

La reunió va comptar també amb la participació de el Consell de Seguretat Nuclear, Protecció Civil i Enresa.

Els Comitès d’Informació són un organisme, la reunió del qual és convocada anualment pel Ministeri per a la transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en què participen els alcaldes dels municipis de les àrees d’influència de les centrals, representants del CSN, de Protecció Civil, d’Enresa, del sector sanitari, educatiu i empresarial, així com de la Subdirecció d’Energia Nuclear del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; del Departament d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya i de la Subdelegació de Govern a Tarragona.