ANAV participa a la 21a reunió ordinària de Comitè d’Informació de CN Ascó

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va convocar aquest dimarts, 23 de febrer, la 21a reunió ordinària de Comitè d’Informació de la central nuclear Ascó. En aquesta ocasió, i atenent a la situació excepcional motivada per la pandèmia per Covid-19, la trobada va tenir lloc per via telemàtica.

En ella, el director de CN Ascó, Jordi Sabartés, va exposar les fites més significatives de l’operació de les dues unitats durant els anys 2019 i 2020, a més de facilitar les dades de recursos humans i inversió de les plantes. Sabartés va informar als assistents de les dues recàrregues realitzades l’any 2020 i que van estar condicionades per la pandèmia per Covid-19, així com sobre les principals incidències operatives esdevingudes en els últims dos anys. També va informar de les principals fites per a aquest 2021, entre els quals destaca la 28a Recàrrega de Combustible de CN Ascó I, la missió follow-up del WANO Peer Review que va acollir Ascó al setembre de 2019 i la missió SALTO de l’OIEA, que tindrà lloc al mes de juliol.

La reunió va comptar també amb la participació de el Consell de Seguretat Nuclear, Protecció Civil i Enresa.

Els Comitès d’Informació són un organisme, la reunió del qual és convocada anualment pel Ministeri per a la transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en què participen els alcaldes dels municipis de les àrees d’influència de les centrals, representants del CSN, de Protecció Civil, d’Enresa, del sector sanitari, educatiu i empresarial, així com de la Subdirecció d’Energia Nuclear del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; del Departament d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya i de la Subdelegació de Govern a Tarragona.