ANAV participa en el seminari sobre Factors Humans Safetygranada 2012

L’Hospitalet de l’Infant, 5 de juny de 2012.- Dos tècnics d’Organització i Factors Humans d’ANAV van assistir del 16 al 18 de maig al seminari Safety Granada, dedicat als factors humans de la seguretat operacional en els sistemes complexos d’alt risc.

Aquest esdeveniment va reunir a tres sectors distints, l’aviació, l’energia i la medicina, facilitant l’intercanvi de coneixement i experiències entre ells. En representació del sector nuclear, van assistir tècnics d’Organització i Factors Humans de les centrals nuclears espanyoles, de l’Oversight d’Endesa i personal de Factors Humans del CSN.

El seminari es va estructurar envers la participació activa d’un grup d’experts en Seguretat Operacional, Cultura de Seguretat, Factors Humans i Ergonomia de reconegut prestigi internacional, que van impartir classes magistrals en les quals van exposar la seva experiència en l’estudi, l’avaluació i el disseny de l’organització segura, els dispositius tècnics i el paper de l’ésser humà als sistemes d’alt risc.

Safetygranada 2012 és una oportunitat per a la trobada dels professionals, administracions i empreses dels sectors d’alt risc amb experts en factors humans i ergonomia que desenvolupen la seva activitat professional i científica en aquests àmbits. Els seus objectius són, entre d’altres, mostrar a les empreses i organismes nacionals el paper que l’Ergonomia i els Factors Humans tenen en el disseny de la Seguretat Operacional als sistemes industrials d’alt risc; difondre l’experiència concreta acumulada per alguns dels majors experts internacionals en aquest àmbit o aportar idees que puguin ser incorporades en les pràctiques i programes de Seguretat Operacional de les empreses.