ANAV aprova un procediment sobre l’evacuació d’edificis per incidències no relacionades amb el Pla d’Emergència Interior

Ascó i Vandellós II seran les primeres plantes espanyoles en aplicar aquest pla

L’Hospitalet de l’Infant, 4 de juliol. El passat mes de juny ANAV va aprovar un procediment d’evacuació d’edificis per incidències no relacionades amb el Pla d’Emergència Interior (PEI), un pla que s’aplicaria en els incidents de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II que no tinguessin relació amb el Pla d’Emergència Interior però que requeririen evacuar les zones o edificis on es produïssin. Les plantes d’ANAV són les primeres centrals espanyoles que aplicarien un procediment d’aquest tipus.

Aquest procediment permetria l’evacuació d’edificis de forma independent en aquells casos que no tinguin relació amb el Pla d’Emergència Interior (PEI) amb la doble finalitat de facilitar que els equips d’intervenció puguin dur a terme el seu treball i per a garantir la seguretat dels professionals que treballen als emplaçaments.

La creació d’aquest procediment neix de les recomanacions dels experts de WANO (Associació Mundial d’Operadors Nuclears) durant les avaluacions Peer Review de les plantes, de la experiència operativa pròpia i d’un benchmarking que les unitats de Contra Incendis d’ANAV van realitzar a la central nuclear francesa Nogent-Sur-Seine al juny de l’any passat.

Tant a CN Ascó com a CN Vandellòs II ja s’han identificat els punts de reunió als que hauran d’acudir els treballadors en cas d’incidència amb uns senyals de color vermell. El nou procediment s’incorporarà als curs de formació inicial, així com a la formació continua i als cursos que realitzen les empreses auxiliars contractades durant els períodes de recàrrega. A més, durant el mes de juliol es realitzaran diversos simulacres formatius a les plantes.