Alumnes del Centre d’Estudis Joan Maragall de Badalona visiten el Centre d’Informació

Ascó, 25 de febrer de 2013- El Centre d’Estudis Joan Maragall de Badalona va visitar el Centre d’Informació d’ANAV a la central nuclear Ascó el passat divendres 22 de febrer, en el marc de les activitats formatives d’Endesa Educa. Les activitats d’Endesa Educa tracten diversos aspectes, que van des de la generació de l’energia a les centrals, l’eficiència del consum, el seu transport, fins el medi ambient i el tractament de residus. Una d’aquestes activitats consisteix en escriure un article científic, encàrrec que tenen els 50 alumnes de segon de Batxillerat que van visitar el centre per treballar el món de l’energia nuclear.

En arribar al Centre d’Informació de CN Ascó, els alumnes van visualitzar un audiovisual amb les nocions bàsiques del funcionament d’una central nuclear i al finalitzar el vídeo van resoldre alguns dubtes sobre aquesta energia.

A continuació, se’ls hi va explicar les quatre temàtiques que proposa Endesa Educa per realitzar el treball en grup: urani, el combustible de les nuclears; els residus de la generació nuclear; avantatges i desavantatges de l’energia nuclear i radiacions, la vida n’és plena.

Una vegada van conèixer i escollir els temes, els diversos grups, acompanyats dels responsables del centre, van realitzar una visita pel museu per recopilar informació a través dels diversos mòduls. A més, a la web d’Endesa Educa trobaran més recursos i eines de treball com llibres, revistes i audiovisuals en forma d’enllaços per aprofundir en la investigació.

L’article amb la millor valoració serà l’escollit per publicar-lo a internet amb la finalitat de compartir els coneixements del treball.