Alumnes de batxillerat de diversos instituts de secundària visiten el centre d’informació de CN Ascó

Ascó, 24 de gener de 2014. Alumnes de batxillerat de tres instituts de secundària han visitat aquesta setmana el centre d’informació d’ANAV a CN Ascó. Els alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges (Barcelona) van visitar el centre el dimecres 22 de gener, mentre que els de l’IES Lo Pla d’Urgell de Bellpuig (Lleida) i de l’IES Llobregat de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ho van fer el dijous 23.

Acompanyats pels seus professors, els alumnes van aprofitar la visita al centre per portar a terme activitats formatives del projecte Endesa Educa. Aquest projecte educatiu està enfocat a l’educació de joves estudiants en temes relacionats amb la producció d’energia i, en el cas de les activitats que es realitzen al centre d’ANAV, aquestes ajuden els estudiants, de forma amena i didàctica, a conèixer millor com funciona una central nuclear. En concret, els alumnes van realitzar les activitats “De safari per l’energia nuclear”, en la qual els estudiants s’endinsen en els principis de l’energia nuclear i “Radiografia d’una nuclear”, en la qual els alumnes aprenen com funciona CN Ascó.

El grup procedent de l’IES Llobregat de l’Hospitalet, compost per quatre alumnes que estaven realitzant un treball de recerca sobre l’energia nuclear, va aprofitar la visita al centre per recaptar informació tècnica que els servirà per completar el seu treball.