Personal dels Mossos d’Esquadra visita el Centre d’ Informació d’ANAV

Ascó, 16 d’abril de 2013.- El Centre d’Informació d’ANAV a la central nuclear Ascó va rebre el passat 11 d’abril a un grup d’agents dels Mossos d’Esquadra de les comissaries de l’entorn. Durant la visita, els agents van rebre de primera mà informació sobre l’energia nuclear en general i sobre les instal·lacions de CN Ascó en particular. A més, durant la jornada, els agents van realitzar la formació específica del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA).

A la seva arribada, el grup va assistir a diferents presentacions relacionades amb les activitats de l’Associació Nuclear Ascó- Vandellòs II, durant les quals, els agents van seguir amb especial interès aquells aspectes més tècnics del funcionament de les centrals nuclears d’ANAV. A més, el cap de Seguretat Física d’ANAV, Miquel Ventura, els hi va oferir informació específica sobre el Pla d’emergència Interior (PEI), els accessos a la central, les instal·lacions i, en general, el funcionament de la seguretat física a ANAV. Els agents van valorar com a molt útil la informació rebuda per assumir les funcions que se’ls assignen en cas de situacions d’emergència. Per a completar la jornada, el grup va fer un recorregut pel Centre d’Informació.

Per la seva banda, l’inspector, Victor Badet, va impartir la formació sobre l’organització, operativitat i afectació del pla PENTA als Mossos d’Esquadra, dintre del pla de formació del propi cos de seguretat.

Està previst que durant el mes d’abril, altres agents de les comissaries de poblacions de l’entorn visitin les instal·lacions del Centre d’Informació amb aquest mateix objectiu.