L’IRTA organitza la III Jornada Fructícola d’Ascó de transferència de coneixements al sector primari

Ascó, 20 de febrer de 2013. L’IRTA, l’institut de la Generalitat dedicat a la investigació i tecnologies agroalimentàries, va iniciar la III Jornada Fructícola d’Ascó el passat 7 de febrer a la finca demostrativa l’Illa, propietat d’ANAV, en el marc del conveni de col·laboració entre aquest institut i ANAV.

Durant tot el mes de febrer i fins el 7 de març, uns 80 productors de l’entorn de la central nuclear Ascó assistiran a quatre sessions destinades a transferir al sector agrari local els coneixements assolits a la finca experimental en matèria de tècniques i tecnologies de producció eficient de les varietats de cultius pròpies de la comarca.

Les sessions, quatre en total, estan dirigides per professionals especialitzats en fructicultura pertanyents a l’IRTA i basen els seus continguts en àrees com l’esporga en els diferents tipus de plantacions o els últims avenços tecnològics en el cultiu d’ametller i olivera. Comptaran, així mateix, amb pràctiques de camp a la Finca l’Illa i sortides a d’altres centres de l’IRTA com el de Mas Bové a Constantí o la Unitat Experimental de la Terra Alta a Gandesa.

L’IRTA i ANAV porten cinc anys col·laborant a la Finca L’Illa, de 17 ha i amb més de 7 ha i prop de 4.000 arbres dedicats al cultiu experimental. Aquesta col·laboració es desenvolupa en virtut d’un conveni, signat l’any 2007 entre el titular de CN Ascó i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per a fomentar la investigació agroalimentària a la Ribera d’Ebre i la transferència de formació i coneixement al sector agrícola en matèria de tècniques i tecnologies de producció eficient de les principals varietats de cultius de la comarca.