Les ‘Receptes amb Energia Positiva’ reuneixen novament ‘xefs’ dels centres de gent gran i els ajudants voluntaris d’ANAV

Els centres d’atenció i residència per la gent gran de les localitats de Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant i Ascó han acollit els dies 20 i 21 de juliol els actes de lliurament de receptaris que clausuraven la iniciativa ‘Receptes amb Energia Positiva’. Van ser-hi presents l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, el director general d’ANAV, Paulo Santos, la responsable de Voluntariat Corporatiu d’Endesa, Vanessa López, i les coordinadores dels centres.

Aquesta iniciativa, impulsada pel voluntariat corporatiu d’Endesa, es va dur a terme el desembre del 2021, gràcies a la participació d’un grup de professionals d’ANAV, coordinats per la Fundació Endesa.

L’objectiu de ‘Receptes amb Energia Positiva’ ha estat acompanyar persones grans en residències dels municipis on operen les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II, i aportar-los, mitjançant l’art culinari, allò que més necessiten: companyia.

D’aquesta manera, 18 professionals d’ANAV es van convertir durant unes hores en ajudants de cuina de persones grans, que els van ensenyar les receptes de diferents plats que tenien especial significat per a elles. A continuació, seguint els seus consells i trucs, els voluntaris van cuinar els seus plats favorits. El resultat final s’ha materialitzat en un receptari complet que s’ha lliurat a totes les persones grans participants en aquesta iniciativa.

Des de la Fundació Endesa, el seu director general, Javier Blanco, destaca i agraeix l’entusiasme i el compromís dels voluntaris amb la iniciativa. “Des de l’àrea de Voluntariat Corporatiu d’Endesa posem en marxa accions de voluntariat amb l’objectiu de mobilitzar tots els empleats per promoure la seva implicació en l’aposta social de la companyia i contribuir a una societat amb més oportunitats per a tothom. Els empleats són imprescindibles per desenvolupar iniciatives com aquesta. Sense la seva il·lusió i energia no podríem arribar als que més ho necessiten”.

Per la seva banda, el director general d’ANAV, Paulo Santos, va voler posar en valor la vocació de bons veïns que tenen tant ANAV com els seus professionals a l’entorn de les centrals nuclears, alhora que va expressar la seva satisfacció per l’èxit d’una activitat que “ha permès establir vincles de persones a persones, especialment en un moment, després de la fase més dura de la pandèmia, en què sabem com són de valuosos aquests vincles”. “M’ha semblat especialment emotiu i revelador llegir en els comentaris dels voluntaris d’ANAV paraules com ‘somriure’ ‘aprendre’ ‘escoltar’ ‘compartir’ que, diria, parlen per elles mateixes sense que calgui afegir gaire més”, va afegir.

Els actes de cloenda van comptar també amb la participació dels alcaldes dels dos municipis. A Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, va destacar la gran col·laboració establerta entre tots els actors per impulsar un projecte que “mostra la voluntat d’ANAV, i de les persones que la componen, de fer més profundes les arrels a el territori”. “L’acompanyament de persones grans i també la recuperació del coneixement gastronòmic i de costums que les generacions més joves han anat perdent per la manca de temps pròpia dels temps actuals suposen, a més, un gran encert d’aquest programa de voluntariat”, va afegir.

Així mateix, l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, va mostrar la seva satisfacció per l’èxit de la iniciativa i va proposar de donar-li continuïtat: “És molt enriquidor per a la gent gran, i també per al municipi en el seu conjunt, poder dur a terme activitats que, com aquesta, permeten reprendre el contacte i la comunicació entre persones i entre generacions. Ascó i la seva residència tindran sempre les portes obertes a les activitats que ens ofereixin en aquesta línia ANAV i la Fundació Endesa”.