La CN Vandellòs II realitza el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 19 d’abril de 2012. La Central Nuclear Vandellòs II ha realitzat avui el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior de la instal·lació. L’exercici ha començat a les 09:30 hores i s’ha donat per finalitzat a les 13:05 hores.

L’exercici s’ha basat en un escenari on se simulava un accident amb pèrdua de refrigerant en el sistema primari, l’evolució del qual motivava l’activació del Pla d’Emergència Interior fins a la declaració del seu màxim nivell, la categoria IV (Emergència General). Paral·lelament, s’ha simulat també la declaració d’un incendi de grans dimensions que requeria l’ajuda dels serveis de protecció contra incendis externs.

Amb l’objectiu de poder comprovar el bon funcionament del pla d’actuació davant d’una emergència, durant l’exercici s’han activitat totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear (SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre de Suport Tècnic (CAT), on s’ubica la Direcció de l’Emergència.

El Consell de Seguretat Nuclear, així com auditors independents de l’organització de Vandellòs II, ha seguit el desenvolupament del simulacre basat en escenaris hipotètics. L’exercici ha permès comprovar la coordinació de tot el personal que té assignades funcions en el PEI, així com el correcte funcionament de les vies de comunicació amb els diferents organismes que formen part de l’organització d’emergència en cas que sigui necessària la seva intervenció.