La central nuclear d’Ascó obté la renovació de la concessió d’aigües del riu Ebre per al seu ús industrial

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha aprovat recentment la renovació de la concessió a ANAV per a l’aprofitament d’aigua del riu Ebre per a ús industrial. Aquesta concessió va ser atorgada inicialment per un període de 40 anys a l’inici de l’operació de la unitat 1 de CN Ascó i vencia aquest passat 27 de febrer de 2024, de manera que el Govern ha aprovat ara, a través de la Confederació Hidrogràfica del Ebre, una renovació d’aquesta concessió per un període de 25 anys més, o bé fins que hagi conclòs el desmantellament de la instal·lació si això arriba abans del febrer de 2049.

L’aprofitament concedit consisteix en la derivació d’un cabal màxim de 77.320 litres per segon del riu Ebre, dels quals s’estima un ús no retornable al riu del 2%, ja sigui per evaporació al procés de refrigeració de la planta o per a altres usos lligats amb la seva explotació, mentre que el 98% restant serà retornat al riu Ebre, una vegada realitzada la seva funció de refrigeració, amb les condicions establertes a l’autorització d’abocament.

CN Ascó aconsegueix, així, una altra de les fites estratègiques que li permetran seguir operant amb normalitat durant els propers anys.