La central nuclear Ascó realitza el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior

Ascó, 21 de maig de 2015. La central nuclear Ascó ha dut a terme avui el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior amb un exercici que ha començat a 9:20 hores i s’ha donat per finalitzat a les 12:36 hores.

L’exercici s’ha basat en la simulació d’un incendi de grans dimensions a la Unitat II que ha requerit l’assistència d’ajuda externa per a la seva extinció. L’evolució del succés simulat ha portat a la planta a declarar la Categoria IV, amb impacte radiològic intern i extern.

Amb l’objectiu de poder comprovar el correcte funcionament del pla d’actuació davant una emergència, s’han activat totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear (SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre de Suport Tècnic (CAT), on se situa la Direcció de l’Emergència.

El Consell de Seguretat Nuclear, auditors independents, així com observadors d’altres plantes europees que pròximament prendran part al WANO Peer Review de CN Ascó, han seguit el desenvolupament del simulacre i la resposta de l’organització a l’escenari hipotètic formulat.

L’exercici ha permès comprovar la coordinació de tot el personal involucrat, les vies de comunicació i el correcte funcionament del Pla d’Emergència Interior de l’emplaçament.