Informació CN Ascó

Ascó, 19 de juliol de 2011. La central nuclear Ascó, seguint els procediments establerts, ha declarat a les 16:00 hores la prealerta (nivell 1 en una escala de l’1 al 4) del Pla d’Emergència Interior, degut als forts vents registrats a la zona. La torre meteorològica de la central ha indicat vents de velocitat promig superior a 27,23 m/s, que és el límit establert al Pla d’Emergència Interior. La planta es troba en condició segura i operant amb normalitat.

La prealerta s’activa davant de successos anormals notificables que poden afectar de manera limitada al funcionament normal de la central. En el cas del vent, es declara la prealerta quan aquest es manté per sobre dels 27,23 m/s (ratxes de 98 km/h) durant més de 15 minuts continuats.

Seguint el procediment establert, CN Ascó ha activat el Centre de Suport Tècnic (CAT, de les sigles en castellà), per al seguiment de les condicions meteorològiques que han causat aquesta prealerta i per l’activació de l’organització d’emergència en cas de ser necessari. Malgrat que els vents ja han baixat dels límits, el CAT ha decidit preventivament mantenir l’estat de prealerta fins a disposar d’una previsió de l’evolució meteorològica.