Informació CN Ascó II

Ascó, 8 d’abril de 2013 – La central nuclear Ascó, dins de les activitats de preparació de la recàrrega de la Unitat II, va dur a terme el passat dia 3 d’abril una inspecció planificada, durant la qual es va detectar un porus a la soldadura d’unió del collet d’un suport a la canonada de 20″ d’aspiració de subsistemes de refrigeració d’emergència del tren B, des del tanc d’emmagatzematge d’aigua de recàrrega.

Seguint els procediments de la central, es va realiltzar una determinació immediata d’operabilitat que va concloure, en base a l’experiència, que existia una expectativa raonable d’operabilitat del sistema. No obstant, de les proves establertes per a reafirmar-la no es van poder extreure resultats concloents, factor pel qual s’ha constatat la necessitat de dur a terme assajos addicionals que requereixen la declaració d’inoperabilitat d’aquest tren. La duració d’aquest procés ha superat el temps estipulat a les Especificacions Tècniques de Funicionament de la central i així s’ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear.

Ascó II, en parada per recàrrega des del passat dissabte 6 d’abril, ha programat la reparació completa de la canonada dins de les activitats de manteniment planificades.