Informació CN Ascó 2

La central nuclear Ascó ha identificat a la junta de la tapa d’un intercanviador de calor del sistema secundari de la Unitat 2 l’origen de les taques d’oli aparegudes recentment al riu Ebre. Des de la detecció d’aquestes taques, tècnics d’ANAV , juntament amb agents rurals i un inspector de lAgència Catalana de l’Aigua, així com en comunicació contínua amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, han estat investigant el possible origen d’aquesta incidència.

A la tarda del dimecres 25, es va identificar un possible punt de pèrdua de lubricant en la funció defectuosa de la junta de la tapa d’un intercanviador de calor de la turbina de CN Ascó 2, que actualment es troba en parada per recàrrega. ANAV ha pogut confirmar que la junta no complia la funció d’aïllament entre el lubricant i la refrigeració, procedent de l’Ebre, de manera que ha pogut permetre que part de l’oli de l’equip es barregés amb el cabal de refrigeració. Aquesta incidència es va poder produir de manera discontínua cada vegada que s’accionaven les bombes del sistema secundari dins de les proves funcionals corresponents als treballs de recàrrega, que es van realitzar en diferents moments entre els dies 21 i 23 de maig.

Després d’identificar aquest punt de possible pèrdua de lubricant, ANAV va procedir a aïllar-lo i comprovar la remissió de l’aportació de lubricant al sistema de refrigeració.

L’equip tècnic d’ANAV continua analitzant la incidència i les possibles causes per evitar que es torni a donar novament a les seves instal·lacions.