ENDESA I CÀRITAS, JUNTS EN UN PROJECTE DE FORMACIÓ OCUPACIONAL A TARRAGONA

La Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona han arribat a un acord de col·laboració per a la realització d’un projecte de formació ocupacional que té com a objectiu principal facilitar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

Aquest projecte, que s’emmarca dins d’un conveni entre la Fundació Endesa i Càritas Espanyola, és el primer curs que la Fundació Endesa finança a Catalunya.

El programa consisteix en la impartició d’un curs d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis a un grup de 16 persones per tal de millorar la seva qualificació professional. El perfil dels seleccionats per a aquest projecte és el de persones d’entre 25-50 anys, aturades de llarga durada i amb greus dificultats per reincorporar-se al mercat laboral.

El programa formatiu, que tindrà una durada total de 500 hores (300 de formació teòrica en electricitat, 120 de matèries transversals i 80 de pràctiques en empresa), l’impartirà l’Institut Compte de Rius de Tarragona i permetrà l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat de nivell 1. La metodologia del projecte es basa en la intervenció socioeducativa. És a dir, en l’adquisició de coneixements des de la pràctica i l’experiència personal, a la qual s’hi sumarà l’acompanyament personal dels participants per part de Càritas.

Fundació Endesa

La Fundació Endesa va ser constituïda el 1998 com a entitat independent i privada, sense ànim de lucre, amb l’objectiu de fomentar activitats culturals i socials d’interès general. Dintre de les seves línies d’actuació estan la cooperació al desenvolupament econòmic i social, l’actuació als municipis on Endesa desenvolupa activitats industrials i la il·luminació de monuments integrants del patrimoni històric i artístic, a més de la catalogació i digitalització del fons històric de la Companyia.