ANAV contribueix amb Càritas en l’atenció a famílies desfavorides de la província de Tarragona

ANAV, dins de la seva política de col·laboració amb el territori, col·labora amb diverses entitats de l’entorn. Entre elles hi destaca Càritas, amb la qual manté una línia de donacions, a més d’organitzar campanyes internes de recollides d’aliments en les quals participen activament els professionals de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II. ANAV, amb el seu suport, contribueix en diferents projectes orientats a ajudar a persones en risc d’exclusió social o amb mancances tant socials com educatives i de formació o econòmiques.

Durant el 2020, amb la col·laboració d’ANAV, Càritas parroquials de Tarragona i Tortosa han pogut cobrir les necessitats bàsiques d’aliments, rebuts de subministraments, medicaments, ajudes al lloguer de l’habitatge o finançament de llibres i material escolar, entre altres, de 332 llars, gairebé un miler de persones, de la seva àrea d’influència.

Per part seva, Càritas diocesana, ha reforçat els seus projectes de formació i tallers per a persones grans, així com el servei de distribució d’aliments en l’àrea de Tarragona. Destaca especialment, el finançament del projecte “clara” a Tortosa, orientat a l’acompanyament i apoderament de dones en situació o risc d’exclusió social.

A més, ANAV fa donació cada any de prop de 400 Kg d’aliments i productes de primera necessitat procedents de les campanyes de recollida realitzades en els emplaçaments d’Ascó i Vandellòs II, i de manera periòdica, es fa lliurament, també, de racions de menjar procedents de la renovació dels “kits” d’alimentació personal disponibles als centres d’emergència de totes dues centrals nuclears.