Els directors de la centrals nuclears Ascó i Vandellòs II participen en la jornada d’experiències operatives de la SNE

Els directors de les centrals Ascó i Vandellòs II van participar en el passat 4 de març a la XXXII Jornada “les centrals nuclears al 2020. Experiències i perspectives” organitzada per la Societat Nuclear Espanyola (SNE) i celebrada per primer cop en un format virtual. Durant les seves respectives intervencions, van exposar els esdeveniments més rellevants esdevinguts durant l’any 2020 a les centrals nuclears operades per ANAV.

Jordi Sabartés, director de la central nuclear Ascó, va repassar les dades operatives de les dues unitats de CN Ascó destacant les particularitats de les dues recàrregues executades durant el 2020, ambdues condicionades per la pandèmia per Covid-19 que va obligar a adaptar els protocols i els programes de recàrrega. Per la seva banda, en el cas de CN Vandellòs II, la presentació del balanç de l’any anterior va ser realitzada de manera conjunta pel director de CN Vandellòs II Antonio Martinavarro i el seu antecessor, Rafael Martín. En la seva presentació es van destacar com a fites fonamentals la renovació de l’autorització d’explotació de la central, concedida el juliol passat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per deu anys més, i l’ampliació de la capacitat de la piscina de combustible gastat.

Aquest any i per les excepcionals circumstàncies en què ens trobem, la SNE ha dividit aquesta trobada en una sessió virtual que és la que va tenir lloc dijous passat i una conferència que, si és possible, tindrà lloc de manera presencial a finals del mes de juny a l’Escola d’Enginyers, marc habitual d’aquest tradicional trobada del sector nuclear espanyol.