El Dr. Rafael Moliner repassa els últims avanços sobre emmagatzematge d’energia en la conferència “L’energia que ens mou”

El Centre d’Informació de CN Ascó va acollir ahir, 25 de setembre, la conferència L’energia que ens mou en el marc de l’exposició temporal sobre el mateix tema que el centre està albergant durant aquest mes de setembre.

A l’acte van assistir unes 40 persones que van poder escoltar en paraules del Dr. Rafael Moliner, professor d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques en l’Institut de Carboquímica de Saragossa, on dirigeix el grup d’investigació de Conversió de Combustibles, els últims avenços sobre les investigacions que els científics del CSIC estan portant a terme en temes d’energia com ara l’emmagatzematge d’electricitat en forma de CO2 o hidrogen per al seu posterior ús com a font energètica.

El Dr. Moliner va fer un recorregut per la situació actual i les previsions de futur en l’ús dels combustibles fòssils i les energies renovables afirmant que “no podrem prescindir dels combustibles fòssils i de l’energia nuclear durant moltes dècades”. En l’última part de la seva intervenció va parlar sobre el futur del cotxe elèctric i dels nous tipus de bateries en desenvolupament com ara la de liti-aire, capaç d’emmagatzemar la mateixa energia que la benzina. Va finalitzar la seva intervenció amb el missatge que “la ciència i les tecnologies contribuiran a resoldre els reptes del sistema energètic del futur” i que “els problemes actuals en matèria energètica s’han de considerar com una oportunitat per a avançar de cara al futur”.