El centre d’Informació d’ANAV a CN Ascó acull una exposició fotogràfica basada en la llum natural

“La llum ho és gairebé tot en la fotografia de Naturalesa. Poques coses més importants pot fer el fotògraf que buscar la llum ideal en les seves sortides al camp. En la seva absència, el coneixement previ de les seves qualitats i comportament li ajudarà a compensar la seva falta, a parts iguals amb tacte i tècnica”. Amb aquestes paraules introdueix la seva exposició fotogràfica Roberto Bueno, cap de torn a CN Ascó i autèntic apassionat de la fotografia.

La mostra “Luz Natural” ja pot ser visitada en el Centre d’Informació d’ANAV a CN Ascó. Està formada per 19 instantànies que, a diferència d’altres exposicions creades per aquest autor, no reuneix fotografies en un bloc de temàtica específica sinó que, sota una mostra miscel·lània, intenta mostrar al públic la importància de la llum en el procés, sempre apassionant, d’atrapar el món natural en el petit sensor d’una càmera fotogràfica.

En aquest sentit, Roberto Bueno argumenta les raons per les quals s’ha decidit a dedicar una exposició a un element de tanta importància per a la fotografia: “la llum és capaç de crear una atmosfera etèria quan es filtra sota una tempesta de neu o deslligar dramàtics contrastos entre les penombres de les nostres muntanyes. Es fa notar quan satura els intensos colors d’una rosella fotografiada a contrallum. O quan descobreix diferents matisos de groc en una catifa de fulles caduques. Ajuda a crear abstraccions gairebé virtuals de la Naturalesa real, o a pintar de vermell l’aigua quan el capvespre il·lumina un faralló proper. Forja textures en el cel quan aconsegueix subtilment els núvols i tira una mà per desvetllar les intimitats de la Naturalesa més petita”.

L’exposició estarà disponible per al visitant al Centre d’Informació durant els mesos d’octubre i novembre, si bé la seva inauguració oficial tindrà lloc el proper dia 30 d’octubre, a les 18.30 hores, coincidint amb la celebració de la conferència ‘Viatge al Big Bang’ a càrrec d’Alejandro Vila.

L’autor, Roberto Bueno, disposa de la web www.robertobueno.com, on Les Llums del Planeta són les protagonistes.