Directius d’Eletronuclear visiten Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 22 de juliol de 2014. CN Vandellòs II va rebre el dilluns, 21 de juliol, la visita de sis directius de l’elèctrica Eletronuclear, operadora de les centrals nuclears Angra I i Angra II, situades a Angra dos Reis, a l’estat de Rio de Janeiro (Brasil). Aquesta visita s’ha realitzat a través d’un intercanvi d’interès tècnic promogut per l’Associació Mundial d’Operadors Nuclears (WANO).

Els directius van ser atesos pel Director General d’ANAV, José Antonio Gago, qui va realitzar una breu presentació sobre l’empresa. Posteriorment, el grup va recórrer les àrees exteriors de la central, la sala de control i l’edifici de turbina. Finalment, es van dirigir a les instal·lacions de Tecnatom per conèixer de primera mà els simuladors de sala de control i de factors humans.

La companyia Eletronuclear genera aproximadament el 3% de l’energia elèctrica consumida al Brasil i més del 50% de l’electricitat consumida a l’estat de Rio de Janeiro. Actualment opera les centrals nuclears Angra I, amb capacitat de generació de 657 MW, i Angra II, amb 1350 MW.