CN Ascó rep una missió Peer Review de WANO

Ascó, 25 de juny de 2015.- Les instal·lacions de l’Hotel Tryp de Cambrils van acollir el passat 19 de juny la reunió de presentació de resultats del WANO Peer Review dut a terme en la central nuclear Ascó. Amb aquesta activitat, concloïa una missió que s’ha perllongat durant tres setmanes, en les quals un grup d’experts internacionals ha analitzat en profunditat el funcionament de la planta comparant-ho amb els millors estàndards de la indústria nuclear.

En la reunió, els experts van presentar les àrees de millora (AFI’s) que han sorgit d’aquesta anàlisi conjunta entre els peers i els counterparts. El procés tornarà a tenir una fita significativa en el proper mes de setembre, quan el Team Leader de la missió, Scott Robie tornarà a Ascó per dur a terme el Stream Analysis, al costat del personal d’ANAV involucrat en el Peer Review. D’aquest exercici d’aprofundiment en les AFI’s detectades sorgiran les bases del Pla d’Actuació que serà presentat per la Direcció de CN Ascó a la seu de WANO París.

Les missions Peer Review estan dedicades a comparar el funcionament de les plantes amb les millors pràctiques internacionals a través d’una revisió objectiva i en profunditat realitzada per professionals independents.