Ascó i Vandellòs II operen amb marges de seguretat significatius, segons l’informe definitiu de les Proves de Resistència donat a conèixer pel CSN

L’Hospitalet de l’Infant, 23 de desembre de 2011.- Les centrals nuclears Ascó y Vandellòs II operen amb marges de seguretat significatius, el que els permetria fer front amb garanties a successos que vagin més enllà de les bases de disseny de les plantes. Així ho confirma el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) al seu informe final corresponent a les Proves de Resistència, a les quals s’han sotmès  durant aquesta segona meitat de l’any les centrals nuclears europees, arrel de l’accident de la planta japonesa de Fukushima.

A l’informe final que el CSN remetrà en els pròxims dies a la Comissió Europea, es conclou que ni a Ascó ni a Vandellòs II, ni tampoc a la resta de les centrals nuclears espanyoles, “s’ha identificat cap aspecte que suposi una deficiència rellevant per la seguretat d’aquestes instal·lacions i que pogués requerir l’adopció urgent d’actuacions a les mateixes”. I, així mateix, que “les comprovacions i estudis realitzats posen de manifest l’existència de marges que asseguren el manteniment de les condicions de seguretat de les centrals més enllà dels supòsits considerats en el disseny. Addicionalment, per a incrementar encara més la capacitat de resposta enfront de situacions extremes, els titulars proposen la implantació de millores rellevants i el reforç dels recursos per a fer front a emergències”.

Mes informació a www.csn.es

linforme_final_pruebas_de_resistencia

NPFINAL221211