Ascó i l’Hospitalet de l’Infant acullen des de demà els III Jocs Nuclears

L’Hospitalet de l’Infant, 13 de setembre de 2012. Més de 250 treballadors de plantes espanyoles i de la resta del món es donaran cita durant el proper cap de setmana a les instal·lacions esportives d’Ascó i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb motiu de la celebració dels III Jocs Nuclears.

Des de demà i fins el proper diumenge 16, els dos municipis acolliran proves de pàdel, futbol sala, escacs, senderisme i atletisme, que comptarà amb curses de 1.500 i 10.000 metres, així com amb una prova no competitiva de llarga distància entre Ascó i l’Hospitalet de l’Infant, amb un recorregut d’aproximadament 68 kms.

Els Jocs Nuclears són una iniciativa del WONUC, el Consell Mundial dels Treballadors Nuclears, que és també l’ens organitzador d’altres activitats, com la Maximarató Nuclear que l’any passat es va celebrar al Japó i va comptar amb la participació d’una delegació de treballadors de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II, la Futsal Cup o els Jocs Nuclears d’Hivern.

La demarcació de Tarragona ha estat l’escenari escollit aquest any per la celebració dels III Jocs Nuclears, un entorn amb tres reactors nuclears -Ascó I y II i Vandellòs II- que generen l’equivalent al 50% de l’electricitat consumida a Catalunya. Anteriorment aquests jocs han tingut lloc a en la Burgos i a la Comunitat de Madrid.