ANAV presenta les perspectives pel 2014 als alcaldes de l’entorn de les plantes

Ascó, 25 de març de 2014. La Direcció de l’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II (ANAV) va celebrar el 24 de març la reunió anual amb els representants municipals de les 18 localitats ubicades a l’entorn de les centrals. La trobada va tenir lloc al Centre d’Informació de la central nuclear Ascó, en el marc del compromís d’ANAV amb la transparència i la col·laboració amb el teixit social i econòmic de l’àrea en la qual s’ubiquen les plantes.

Durant la trobada, el Director General d’ANAV, José Antonio Gago, va fer balanç de l’operació de les centrals durant l’any 2013 i va exposar els principals reptes que hauran d’abordar durant 2014, fent menció especial en les recàrregues dels dos grups de CN Ascó, la campanya de càrrega de contenidors al Magatzem Temporal Individualitzat (ATI) de la mateixa central i la propera recepció de missions internacionals de la indústria nuclear a Vandellós II, entre les quals hi destaca el Peer Review de WANO (l’Associació Mundial d’Operadors Nuclears) que tindrà lloc després de l’estiu. Gago va facilitar també informació sobre els recursos humans de l’organització i sobre inversions, moltes d’elles relacionades amb el Projecte Reforç de la Seguretat de resposta a les proves de resistència fetes arran de l’accident de la central nuclear de Fukushima. També es va informar sobre les iniciatives de col·laboració amb l’entorn que manté ANAV i sobre les activitats del centre d’informació d’ANAV a CN Ascó, que l’any 2013 va rebre 3.600 visitants.

En aquest sentit, Gago va manifestar el seu desig de seguir aprofundint en la dinàmica de col·laboració amb els Ajuntaments de l’entorn d’Ascó i Vandellós II, el paper del qual com a interlocutors d’ANAV va qualificar de “essencial per a la integració de les plantes a l’àrea en la qual desenvolupen les seves activitats”.