ANAV participa a la 45a Reunió Anual de la Societat Nuclear Espanyola

La ciutat de Vigo ha estat, del 23 al 27 de setembre, la seu de la 45a Reunió Anual de la Societat Nuclear Espanyola (SNE). En aquest congrés que anualment reuneix als professionals del sector nuclear, ANAV ha participat amb la presentació de 20 ponències en les diferents sessions tècniques paral·leles dedicades a: operació, enginyeria, termohidràulica i neutrònica, protecció radiològica i mediambiental, desmantellament, manteniment, inspecció i proves, formació, organització i factors humans, comunicació, medicina i salut en l’àmbit nuclear, combustible, gestió de residus, disseny d’estructures i components, fusió o seguretat nuclear, entre d’altres àrees temàtiques especialitzades.

Dos dels participants d’ANAV, Dra. Àngels Amigó i Francisco Moragas, van rebre el reconeixement a les millors ponències de les àrees de Medicina i Salut en l’àmbit nuclear i Organització i Factors Humans, respectivament. Per la seva banda, Montse Godall, cap de Comunicació i Relacions Externes d’ANAV, va rebre el premi Juan Alberto González Garrido que lliura Jóvenes Nucleares.

A la sessió de cloenda van participar José Manuel Redondo, subdirector general d’Energia Nuclear del Ministeri per a la Transició Ecològica; Elvira Romera, consellera del Consell de Seguretat Nuclear; Javier Guerra, president de la SNE, i Héctor Dominguis, vicepresident de la SNE, qui va destacar els intensos dies d’activitats de la “reeixida” reunió anual que aquest any han estat agrupades sota el lema: “Imprescindibles contra el canvi climàtic”. Un lema que, com va dir, “reforça la nostra ferma aposta per aquesta font d’energia com una de les protagonistes del camí cap a un futur sense emissions de gasos d’efecte hivernacle”.