ANAV participa en el congreso bienal de Jóvenes Nucleares Europeos que tiene lugar en Tarragona

ENYGF – European Nuclear Young Generation Fórum ha obert avui el seu congrés amb una jornada d’obertura celebrada aquest matí i que ha comptat amb la presència d’Héctor Dominguis, president de la Societat Nuclear Espanyola (SNE), i de Javier Dies, conseller de Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Durant aquesta setmana, més de 150 joves professionals de diferents camps del sector nuclear provinents de tot Europa participaran en les sessions tècniques i activitats paral·leles que s’han organitzat per a aquesta trobada biennal que va tenir lloc per última vegada el 2019 a Gant (Bèlgica).

Representants joves de les organitzacions professionals dels diferents països analitzen en aquesta trobada a Tarragona una visió conjunta de les principals vies de desenvolupament tecnològic del sector i s’alineen les seves estratègies de cara a un futur en el qual l’energia nuclear es considera un bé estratègic per fer front a l’escalfament global i a l’actual conjuntura del mercat elèctric. El treball d’aquests quatre dies s’organitza en sessions tècniques centrades en àrees com la transició energètica, el combustible nuclear, la gestió dels residus radioactius o els nous reactors modulars SMR (per les sigles en anglès, Small Modular Reactors), entre d’altres temes, i que compten amb destacats experts en cadascuna d’elles. A més, el congrés, en un gest de complicitat a la ciutat que l’acull, ha programat una activitat de divulgació oberta al públic que tindrà lloc demà dimarts a les 18.45h al Teatre Magatzem (Carrer de Reding, 14). El divulgador Alfredo García, conegut en xarxes socials com @OperadorNuclear i supervisor a la central nuclear Ascó, oferirà una xerrada en què s’enderrocaran alguns dels mites més habituals i arrelats que s’han construït al voltant de l’energia nuclear.

En l’acte d’obertura, el president de la Societat Nuclear Espanyola, Hèctor Dominguis, ha afirmat que “el món s’enfronta a un dels majors reptes de la història de la humanitat, i els professionals de sector nuclear han d’estar a l’altura, afrontant el desafiament i desenvolupant noves tecnologies que seran determinants en la lluita contra el canvi climàtic “. En aquest sentit, va interpel·lar tots i cadascun dels joves professionals participants i els va animar a continuar treballant amb la màxima responsabilitat: “Treballes en un sector apassionant i apassionat, en un procés d’evolució i canvi que requereix fortes dosis d’investigació, innovació i compromís”.

Per la seva banda, Javier Dies, conseller del CSN, va posar en valor el paper de les noves generacions de professionals com a garantia de futur per al sector: “Considero que la seguretat i el desenvolupament sostenible de la tecnologia nuclear dependran sempre d’una mà d’obra altament formada i especialitzada. amb sòlids coneixements en enginyeria nuclear, protecció contra les radiacions i seguretat nuclear. Per aquesta raó, és important donar suport i col·laborar amb les activitats de la Generació Jove Nuclear Europea. Ells són el nostre futur “.

Al llarg dels propers dies, el congrés comptarà també amb la presència de representants institucionals com Emilio Mínguez, president de l’European Nuclear Society o Sama Bilbao y León, presidenta de la World Nuclear Association.