ANAV i el grup japonès KEPCO realitzen un benchmarking a CN Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 13 de setembre de 2013. Quatre membres de la companyia elèctrica japonesa Kansai Electric Power Company (KEPCO) van visitar el passat 9 de setembre la central nuclear Vandellòs II va dur a terme un benchmarking, o intercanvi d’experiències, sobre el projecte Reforç de la Seguretat.

La jornada es va iniciar amb la presentació per part d’ANAV d’aquelles accions i activitats contemplades en el pla dissenyat després de les proves de resistència. KEPCO, per la seva banda, va explicar quina és la situació al Japó, que compta amb un nou organisme regulador en matèria nuclear i amb nous requisits per a les centrals. Després de les presentacions, el grup va realitzar una visita per la planta.

Kansai Electric Power Company compta amb onze reactors d’aigua a pressió (PWR) a la costa japonesa de l’àrea de Kansai, al mar de Japó, dos dels quals són els únics que han operat al Japó després de l’accident de Fukushima; a més de nombroses centrals tèrmiques i hidràuliques.

El benchmarking del grup japonès a Vandellòs II s’emmarca en un programa de visites que KEPCO està duent a terme per diverses centrals nuclears europees, tant amb reactors PWR amb BWR, per conèixer quines accions s’estan implantant per reforçar la seguretat i com s’estan abordant els diferents escenaris contemplats després de les proves de resistència.