ANAV exercita la seva Organització de Resposta a Emergències a CN Vandellòs II

La central nuclear Vandellòs II ha efectuat aquest dijous 16, entre les 9.20 i les 13.00 hores, el preceptiu simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació. L’activitat s’ha realitzat adequant l’activitat a les mesures de prevenció vigents davant de la pandèmia per Covid-19 i prioritzant la seguretat i la salut de les persones, per la qual cosa s’han evitat les pràctiques que haurien requerit una gran concentració de persones.

L’exercici s’ha basat en la simulació d’un incendi amb afectació al sistema d’alimentació auxiliar i de la caiguda d’un element combustible a la piscina de combustible gastat, unit a la pèrdua de transmissió de dades amb la Sala d’Emergències (SALEM) del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), amb una evolució d’esdeveniments que condueix a la declaració d’emergència general.

El simulacre del PEI ha estat gestionat des del Centre Alternatiu de Gestió d’Emergències (CAGE) i ha comptat amb el seguiment d’inspectors del CSN, a més d’auditors interns independents de l’ANAV.

La realització d’aquests exercicis permet que l’organització de resposta a l’emergència es mantingui operativa i degudament preparada per fer front a aquestes situacions, alhora que suposa identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en les accions corresponents per aconseguir més eficàcia en l’exercici de les tasques associades a una eventual emergència.