ANAV exercita el Pla d’Emergència Interior de la central nuclear Ascó en el simulacre anual

La central nuclear Ascó ha efectuat avui el preceptiu simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació amb un exercici en què s’ha simulat l’impacte d’una aeronau que hauria provocat incendis en diversos punts de la unitat 2 de la central. L’evolució del succés hauria dut a la declaració de la categoria 4 del PEI (Emergència General) i a les actuacions descrites en els procediments aplicables. L’exercici ha comptat amb la intervenció tant de les brigades contra-incendis de la mateixa central com de Bombers de la Generalitat, i amb una pràctica de concentració, recompte i evacuació del personal sense missió específica al PEI.

El simulacre, que ha comptat amb la presència a la mateixa central d’inspectors del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i auditors interns independents, ha estat també objecte de seguiment des de la Sala d’Emergències (SALEM) del CSN i des del Centre de Coordinació Operativa (CECOP) de Protecció Civil.

La realització d’aquests exercicis permet que l’organització que dona resposta a l’emergència de la central es mantingui degudament preparada davant d’aquestes situacions, alhora que permet identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en les accions corresponents per aconseguir més efectivitat.