ANAV clausura el Cicle Formatiu especialitzat en centrals nuclears pel que han passat prop d’un centenar d’alumnes en dues promocions

Ascó, 19 de juliol de 2013. El Centre d’Informació d’ANAV en la central nuclear Ascó ha acollit la clausura del Cicle Formatiu de Grau Superior sobre Sistemes de Regulació i Control Automàtics pel qual han passat, durant les seves dues promocions, gairebé un centenar d’alumnes, la gran majoria, treballadors d’ANAV i d’empreses col·laboradores.

A l’acte van assistir els 56 alumnes de la segona promoció als quals se’ls va lliurar el diploma que certifica que han superat els seus estudis. Així mateix, hi van ser presents, el director general de Formació Professional i Ensenyament de Règim Especial, Melcior Arcarons; el director de l’IES Comte de Rius de Tarragona, Francesc Roca; el director general d’ANAV, José Antonio Gago, així com alcaldes i altres representants institucionals.

El Cicle Formatiu de Grau Superior sobre Sistemes de Regulació i Control Automàtics va començar a impartir-se el curs 2010/2011, en el marc d’un projecte de col·laboració desenvolupat conjuntament per ANAV i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de facilitar la promoció professional i l’obtenció d’una titulació homologada als treballadors d’ANAV i d’empreses col·laboradores. Fa just un any, al juliol de 2012, es va graduar la primera promoció, cursada per 41 alumnes dels quals 39 van obtenir el seu títol.

El cicle formatiu, la durada del qual ha estat de dos anys, s’ha impartit a l’Institut Comte de Rius de Tarragona i a la central nuclear Ascó de forma semipresencial, de manera que el 40% de les hores s’han pogut convalidar gràcies a l’experiència adquirida i a la formació rebuda a les plantes d’ANAV.

En el transcurs de l’acte, el Director General d’ANAV, José Antonio Gago, va felicitar als graduats i els va agrair l’esforç personal realitzat per obtenir aquesta titulació reglada.

Per la seva banda, Melcior Arcarons va destacar la importància d’actes com aquest per posar en valor un projecte que ha estat pioner i referència i que tindrà continuïtat en un futur en el marc del cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial. El director general de Formació Professional va voler destacar també en la seva intervenció l’esforç dut a terme per totes les parts per crear un projecte adaptat a les necessitats de la indústria nuclear remarcant que, la millor evidència dels bons resultats obtinguts era el grau de participació i l’altíssim percentatge d’aprovats entre els alumnes.

La formació és un dels pilars bàsics d’ANAV per a la consecució de la seva missió d’operar les plantes de manera segura, fiable, respectuosa amb el medi ambient i a llarg termini. Per aquest motiu es considera fonamental la inversió en el desenvolupament professional del personal amb capacitat i inquietud de millora, tant propi com a d’empreses col·laboradores, de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II.