39 alumnes obtenen el títol del Cicle Formatiu de Grau Superior especialitzat en centrals nuclears

Ascó, 19 de juliol de 2012. El Centre d’Informació de la central nuclear Ascó ha acollit aquesta tarda la clausura del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior sobre Sistemes de Regulació i Control Automàtics. 39 alumnes de la primera promoció del cicle han recollit el diploma que acredita que han superat el curs en un acte que ha comptat amb la presència, entre d’altres, del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial, la direcció de l’Institut Comte de Rius, alcaldes de la comarca, alumnes del curs i la direcció d’ANAV.

El Cicle Formatiu de Grau Superior sobre Sistemes de Regulació i Control Automàtics es va començar a impartir el curs 2010/2011, en el marc d’un projecte de col·laboració desenvolupat conjuntament per ANAV i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de facilitar la promoció professional i l’obtenció d’una titulació homologada als treballadors d’ANAV i d’empreses col·laboradores.

En total, 107 alumnes han realitzat aquests estudis de formació professional superior orientats a les necessitats i particularitats de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II. 39 dels 41 alumnes de la primera promoció han finalitzat aquests estudis, mentre que 66 alumnes passaran del primer al segon curs.

El cicle formatiu s’imparteix a l’Institut Comte de Rius de Tarragona i a la central nuclear de forma semipresencial, de manera que el 40% de les hores son convalidables gràcies a l’experiència adquirida i a la formació rebuda a les plantes d’ANAV.

A l’acte de clausura del curs han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyament de Règim Especial, Melcior Arcarons; el director de l’IES Comte de Rius de Tarragona, Francesc Roca; el director general d’ANAV, José Antonio Gago, així com d’altres representants de la comarca i alumnes del centre. José Antonio Gago va felicitar als graduats i va destacar el salt en la capacitació que suposa aquesta certificació per a un bon nombre de professionals de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II. “La vostra millora professional és també una millora per ANAV”, va afegir.

Per la seva part, Melcior Arcarons va agrair als alumnes la seva confiança en un projecte pioner en el conjunt de l’Estat i va destacar que “la millor forma de fer front a moments difícils com el que travessem és aportar valor i competitivitat. Això és precisament el que s’aconsegueix amb titulacions com aquesta”.

La formació és un dels pilars bàsics d’ANAV per a la consecució de la seva missió d’operar les plantes de manera segura, fiable, respectuosa amb el medi ambient i a llarg termini. És per això que considera fonamental la inversió en el desenvolupament professional del personal amb capacitat i inquietud de millora, tant propi com d’empreses col·laboradores, de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II.