3.000 persones passen pel Centre d’Informació en el seu primer any d’obertura

Ascó, 16 de gener de 2013. Unes 3.000 persones han visitat el Centre d’Informació d’ANAV a la central nuclear Ascó des de que va obrir les seves portes, el novembre de 2011. En aquest primer aniversari, han passat pel museu interactiu dedicat a l’energia representants polítics i institucionals, alumnes i professors d’instituts i universitats, treballadors de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II i professionals de centrals de diferents països, entre d’altres.

“Un bon marc per a la difusió del coneixement”, un pas més d’aproximació de les centrals nuclears a la societat” o “un gran espai tècnic” són només algunes de les impressions recollides en el llibre de visites del Centre d’Informació d’ANAV ubicat a l’emplaçament de la central nuclear Ascó.

A més de les visites, el Centre d’Informació ha acollit diverses activitats complementàries, com per exemple l’exposició Entre molècules i l’exposició i conferència L’energia ens mou, ambdues impulsades pel CSIC amb motiu de l’any internacional de la química i l’any internacional de l’energia sostenible, respectivament.

Una finestra oberta al món de l’energia

El Centre d’Informació és un espai lúdic i didàctic on pots aprendre o aprofundir en el coneixement de l’energia en general i la d’origen nuclear, en particular. Aquest museu de l’energia compta amb mòduls i activitats diverses on saber més sobre les ones electromagnètiques i les radiacions ionitzants, descobrir per què tenim aparells que funcionen sense fils i què són els rajos X. Podreu experimentar a través de la temperatura del cos què són els infrarojos i també entendreu una mica millor què vol dir eficiència energètica.

En aquest espai també podreu conèixer una mica més de prop com és una central nuclear, en aquest cas la d’Ascó, des de la construcció de la instal·lació fins al funcionament de la sala de control, passant pel pla de vigilància radiològica ambiental o la descripció de l’emplaçament.