Xavi Jornet, de Manteniment Instrumentació a CN Ascó, medalla de plata en el campionat d’Espanya de BTT

Xavi Jornet es va proclamar, el passat 20 de juliol, subcampió d’Espanya de mountain bike en la categoria màster per a majors de 30 anys en els nacionals de Panticosa, Huesca. Xavi té 33 anys i forma part de la plantilla d’ANAV en el departament de Manteniment Instrumentació des de fa 4 anys, encara que treballa a CN Ascó des del 1998. El corredor flixanco del Club Ciclista Catalunya Sud ens explica el camí recorregut fins aconseguir el títol.

Quan va començar la teva passió per la bici?

La bici sempre m’ha agradat, però no vaig començar a competir fins als 13 anys, quan em vaig apuntar amb el Club de Flix. Fins llavors sempre vaig estar més centrat en altres esports, com el hockey patins, que vaig practicar durant uns deu anys.

Per què vas decidir participar en el campionat d’Espanya?

L’any 98 vaig deixar de competir però fa 5 vaig decidir recuperar la meva participació en les competicions on he aconseguit els majors èxits durant els últims dos anys. Així, l’any passat vaig ser 4rt de Catalunya en contrarellotge, 5è en BTT i em vaig classificar en la 6a posició a l’Andalusia Bike Race. En el campionat d’Espanya la millor classificació que havia obtingut fins aquest any havia estat el 7è lloc.

Segueixes algun tipus d’entrenament?

Sí, l’habitual. A principis de temporada combino la bici amb el gimnàs i la natació per millorar la forma física. A mesura que la temporada avança, les hores d’entrenament amb bici es van incrementant fins aconseguir d’unes 14 a 20 hores setmanals.

Es pot viure del ciclisme a Espanya?

No, a dia d’avui només uns pocs ho fan. El que s’aconsegueix per competir són patrocinis que, en els casos de BTT no superen els 300 euros, per la qual cosa es cobreixen despeses però no s’adquireixen els diners suficients per poder viure de les rendes guanyades en les competicions.